![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxcpr_SzMfxXI2zuKgzo39YQngCr4hdym-yrbqhTaJ_8XRhs6fxVpkpWm9rWrxR1NmFXeO8nw65KS9gypdgtkzblTV6ZXB_D-IqKbm5u6btATL9WF4vDrZwjpwcPv-rCuFwtzay7XPR38/s400/ciastkazmusli.jpg)
Składniki:
2,5 szklanki musli z owocami
1,5 szklanki kleiku ryżowego (suchego)
1 szklanka wiórek kokosowych
0,5 tabliczki gorzkiej czekolady
0,5 szklanki otrąb pszennych lub zarodków pszennych
0,5 szklanki rodzynek
0,5 szklanki nasion słonecznika
0,5 szklanki cukru
1 jabłko
125 g masła
3 łyżeczki miodu
3 łyżki mleka
0,5 łyżeczki sody albo proszku do pieczenia
2 jajka
Sposób przygotowania:
Czekoladę i jabłko kroję w kostkę. Suche składniki mieszam w misce.
Masło topię z miodem i mlekiem, wlewam do miski lekko przestudzone, mieszam łopatką.
Dodaję jajka i lekko zagniatając mieszam ręką. Toczę w rękach kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko rozpłaszczam je i układam na natłuszczonej blasze.
Piekę 15-20 minut w temperaturze 160 stopni do ładnego zrumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz