![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0g77gnugEW0oEHo19-9DzzOh8c55xSLJSrmDVf9z-h_DxJXObT4tGGwfImfO8Kjox2XHWWpK3NNKozc4Ox-egtWdpa-dzBQRq1Yq7tQULaZVCpIELCKuRYPcaUpa614Zz98GDOEk-7qU/s400/witaminy.jpg)
Składniki:
(dla 4 osób)
1 marchewka średniej wielkości
1 jabłko średniej wielkości
1 mały seler albo pół dużego
pół niewielkiego pora
2 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy
2 łyżki nasion słonecznika
2 łyżki otrąb pszennych
Sposób przygotowania:
Marchewkę, jabłko i seler ścieram na grubej tarce, wkładam do salaterki. Por siekam na półplasterki. Czosnek przeciskam przez praskę.
Słonecznik wrzucam na patelnię i prażę chwilę do zrumienienia. Dodaję do salaterki razem z otrębami.
Oliwę, sok z cytryny i zmiażdżony czosnek mieszam razem, polewam surówkę i mieszam dokładnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz