środa, 19 września 2012

Pasta z makreli z chrzanem



Jakiś czas temu widziałam fragment programu Jamiego Olivera, w którym przygotowywał pastę z makreli. Co prawda moim zdaniem najlepsza pasta to taka z duża ilością masła, ale postanowiłam spróbować czegoś innego.
I słusznie! Pasta wyszła pyszna. Oczywiście nie pamiętałam dokładnie ilości składników, wiem tylko, że osobiście uważałabym z ilością chrzanu, bo wolę, żeby dominował smak makreli. U mnie chrzanu nie ma zbyt dużo, więc chętni mogą spokojnie dodać go więcej.

Anka

Składniki:

  • 1 spora wędzona makrela
  • ok. 100 g kremowego serka
  • 2-3 łyżeczki chrzanu
  • garść natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • świeżo mielony czarny pieprz


Sposób przygotowania:

Wrzucam wszystkie składniki do blendera i miksuję.
Nie zapominam tylko o obraniu makreli z ości.

Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Uwielbiam chrzan. Będę musiała spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię pastę z makreli. Z chrzanem nie robiłam, koniecznie muszę skosztować:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł z tym chrzanem. Takiej jeszcze nie miałam okazji próbować. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja robię prawie taką samą tyle, że z pstrąga i bez pietruszki i z dodatkiem oliwy, wg Nigelli ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajny przepis, szczególnie, że lubię dodatki chrzanowe. Właśnie jem:) I już mogę powiedzieć, iż ten wariant pasty z makreli najlepiej mi smakuje.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts with Thumbnails
/*Google anatytics */