czwartek, 27 czerwca 2013

Pasta brokułowo-jajeczna



Zielona i pyszna!

Tylko ten majonez psuje cały efekt dietetyczny ;)

A poza tym jest lato (chociaż ostatnie dni były deszczowe) i kompletnie nie mam czasu na gotowanie. Zresztą po co komu gotowanie, skoro jest sezon na truskawki?
Anka

PS Muszę się z Wami podzielić pewną niezwykle miłą wiadomością: otóż moje ciasteczka zajęły trzecie miejsce w konkursie kulinarnym organizowanym przez firmę Electrolux i wygrałam kolejny blender! :) Jupi!




Składniki:

  • 1 nieduży ugotowany brokuł
  • 3 jajka na twardo
  • koperek, szczypiorek, natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • majonez


Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki miksuję na pastę. Proporcje dobieram na oko, bo i tak zawsze wyjdzie.

Opcje: majonez najlepiej tu pasuje, ale można go zmieszać ze śmietaną lub nawet zrobić tylko na śmietanie. Teoretycznie można nawet z jogurtem naturalnym, ale nie próbowałam.

Nieźle pasowałby też dodatek sera pleśniowego. Jeszcze jedno jajko nie zaszkodzi, jeśli ktoś ma ochotę na typowo jajeczną pastę. A kanapki można posypać orzechami.

4 komentarze:

  1. Odrobina majonezu jeszcze nikomu nie zaszkodziła ;) gratuluję wygranej! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. och dawno mnie nie było na Chochelkach ! Gratuluję wygranej ;-) ja z kolei unicestwiłam następny buuuu ta pasta jest intrygująca ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. A cóż tu tak pusto? Gdzie się podziały Chochelki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Żyją, ale coś słabo im wychodzi wstawianie przepisów :)

      Usuń

Related Posts with Thumbnails
/*Google anatytics */