środa, 27 marca 2013

Sos majonezowy z korniszonami i kaparami

Sos jest bajecznie prosty i szybki do wykonania. Świetny dodatek do jajek.
Polecam, zwłaszcza, że pomysł znalazłam u mistrza Marka Łebkowskiego.

Anka


Składniki:
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 1 łyżka kaparów (lub łyżeczka)
  • 1-2 fileciki anchois
  • 1 łyżka szczypiorku
  • majonez
  • ewentualnie: kwaśna śmietana, jedno jajko na twardo

Sposób przygotowania:


Ogórki kroję w drobną kosteczkę. Potem jeszcze siekam razem z kaparami i anchois. Mieszam wszystkie składniki i dodaję majonez lub majonez zmieszany ze śmietaną. Nie zaszkodzi jedno pokrojone jajko na twardo.

Majonezu może być dużo, ale ja wolę wersję, gdy przede wszystkim czuć chrupiące korniszonki.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Related Posts with Thumbnails
/*Google anatytics */