piątek, 18 marca 2011

Wiosenny KONKURS Dwóch Chochelek i NaMoimStole.pl

Kochani Czytelnicy,

w poniedziałek pierwszy dzień wiosny! Z tej okazji chcemy Wam podarować dwie śliczne szklane deseczki do krojenia Sagaform Juicy w soczystych, energetyzujących kolorach: jedna jest pomarańczowa, druga zielona - każda z nożykiem do kompletu:





Nagrody funduje sklep NaMoimStole.pl, który oferuje przepiękną porcelanę stołową, serwisy obiadowe, sztućce, kieliszki, naczynia i sztućce dla dzieci najlepszych marek: Villeroy&Boch, Maxwell&Williams, Rosendahl. Znajdziecie tutaj niebanalne koszyki na chleb i misy na owoce, obrusy, akcesoria stołowe, dekoracje stołu – mnóstwo pomysłów na piękne prezenty. Polecamy serdecznie!

Zadanie jest proste: proszę napisać w komentarzach do tej notki, co wiosennego będziecie kroić na tych deseczkach, jakie owoce i warzywa pójdą pod nóż. Ma być lekko, smacznie i kolorowo! A może wykorzystacie je jako talerzyki i podacie na nich pyszną, wiosenną przekąskę? Piszcie, a być może deseczki trafią właśnie do Was!

Kwestie formalne:

1. Nagrodzimy dwie osoby w drodze losowania.
2. Konkurs trwa do północy 20 marca.
3. Wyniki ogłosimy w poniedziałek 21 marca.
4. Osoby niezalogowane prosimy o podanie adresu mailowego.

Życzymy powodzenia! :-)

72 komentarze:

  1. Ja będę kroić na nich serek Valbon bo to przysmak mojej drugiej połówki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. banany będę kroić i sałatki z nimi robić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Do takiej deseczki
    pasują domowego chleba pięteczki
    Gdy zielona się zamarzy
    to śniadanie się uwarzy
    Twaróg, szczypior i rzodkiewka
    a do tego i marchewka .....
    a ta słodka pomarańczowa
    do owocowych sałatek wprost wymarzona
    Truskawki, banany na niej siekam
    i na tłuszczyk w biodrach nie narzekam:)

    a tak serio to wg mnie takie deseczki doskonale mogą zastąpić piekną zastawę stołową ....ja podałabym na nich bukiet warzyw, a na środku ustawiła dip w miseczce ...albo podała kochanemu Mężuśkowi małe co nieco .... truskawki na rukoli skropione octem balsamicznym. Pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
  4. Wiosna przyszła i zacznie się sezon na szparagi które zaserwuję pięknie w szynce parmeńskiej na deseczce pomarańczowej. Tak dla kontrastu ;) Jeśli wygram zieloną to pokroję na niej słodkie, czerwcowe truskawki z których zrobię tort truskawkowy. Pycha. Deseczka może również służyć jako plater do owego tortu ;-) Smacznej wiosny wszystkim życzę!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Na tej deseczce dam poskakać marcheweczce,
    do tego ogóreczek pójdzie w ruch,
    Pomidorek cup cup cup,
    i na koniec fetke skroje,
    niech się cieszą produkty moje :)
    elus1982@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. Będę kroiła same pyszności..
    rybę która ma dużo ości, kiełbaskę, cebulkę i inne smakołyki, czekam z utesknieniem na Nowalijki :)
    jola.sarnecka@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  7. Na tych cudnych deseczkach to aż żal kroić Posłużą mi za talerz , na którym ułożę kawałki świeżych warzyw: marchewkę, ogórki, pomidory, seler naciowy itd. Do tego w miseczce podam lekki dip na jogurcie i smaczna przekaska gotowa!

    OdpowiedzUsuń
  8. Poczekam do lata na dojrzałe w słońcu, jędrne pomidory, na zioła z mojego ogrodu... Kupię najlepszy chleb ze złotobrązową skórką i pokroję go na grube kromki, posmaruję masłem, ułożę czerwone krążki, szczypta zieleniny, odrobina kryształków soli... Jestem z niebie! :)
    Magda
    m.kornicka@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Owocki na sałatkę! Jabłka ligole ze skórką, puszka ananasów, puszka brzoskwiń, owocki kroimy w kosteczki, soki z puszek wlewamy do miseczki, dorzucamy owocki, mieszamy i voila :)
    i-graszka@gazeta.pl

    OdpowiedzUsuń
  10. Marchewkę w kwiatki i zielonego selera w łodyżki;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Jajka. Szczypiorek. Botwinkę na wiosenną, pachnącą zupkę. Ech, za nowalijkami mi tęskno!


    nikita1125@poczta.onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  12. będę kroić wiosenny szczypiorek i rzodkiewkę, do pysznego twarożku
    cebulkę i pomidorki na pachnącą sałatkę
    i potem ułożę to wszystko na pięknych deseczkach, zrobię pyszne zdjęcie i zamieszczę na swoim blogu :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ode mnie trochę poezji wiosennej...

    W kuchennym oknie
    widzę wiosenny skrawek nieba
    Kiedy mnie promień słońca dotknie
    niczego więcej mi nie potrzeba
    Na talerzu pełnym radości
    w pomarańczu lub zieleni
    Bogactwo ziemi zagości
    szarość dnia rozpromieni
    I cieszyć będą zmęczone oczy
    pomidorowe kule, serowe dziury
    Oliwek cierpkość, szczypioru pióropusz
    i kapuścianych liści struktury
    Czerwień truskawek, błękit migdałów
    gdy zechce ma dusza więcej słodyczy
    Rosną mi skrzydła do kulinarnych czarów
    Gdy cała ziemia wiosną znów krzyczy!

    mikimama@gazeta.pl

    OdpowiedzUsuń
  14. Będę kroić wszelkie dostępne nowalijki, tj. szczypiorek, rzodkiewkę itp.:)
    Dominika
    mimi27@tlen.pl

    OdpowiedzUsuń
  15. Piękne i jakie soczyste! Zdecydowanie użyłabym ich jako talerzyków, te okrągłe, kolorowe miejsca aż proszą się o połówki młodych ziemniaczków z kremowym twarożkiem, wędzonym łososiem i koperkiem! Tak bardzo chcę wiosny... :]

    OdpowiedzUsuń
  16. a ja będę układać na deseczce sałatkę "wiosenne gniazdko"
    układamy zieleninę (rukolę, kiełki lucerny, słonecznika, rzodkiewki) w kształcie gniazdka, w środek wkładamy ugotowane na twardo jajka przepiórki. Wszysko sropię oliwą i sokiem z cytryny.

    OdpowiedzUsuń
  17. A ja podałabym na takiej deseczce torcik truskawkowy. Lekki i delikatny, kocham truskawki...

    OdpowiedzUsuń
  18. uucieczkaa@gmail.com18 marca 2011 11:02

    nowalijki najlepiej smakuja na świeżym powietrzu. Na działce posłużą rano do krojenia szczypiorku świezo zerwanego, rzodkiewki by posypać nimi bułkę z białym serem. po południu by znów kroić szczypiorek, gruntowe ogórki, świeże pomidorki koktajlowe do najprostrzej i najlepszej na świecie sałatki, a wieczorem posłużą jako oryginalne talerzyki do wystawiania warzywnych przekąsek do przegryzania przy grillu ;)

    OdpowiedzUsuń
  19. Wiosenne rzodkiewki i szczypiorek, do twarożku. Czerwcowe truskawki, do ubitej śmietany z wanilią, cały rok na to czekam:)
    A gdy lato będzie w pełni, już czas kroić dojrzałe pomidory i bielutką mozzarellę, przekładać świeżą bazylią, skropić odrobiną oliwy...
    agadu@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  20. Wiosną będę kroiła rzodkieweczkę, chrupiącą. A do niej szczypiorek, z dymki. Potem zamieszam to ze śmietaną, odrobiną soli i pieprzu. I do tego razowy chleb jeszcze pokroję.

    amrr@gazeta.pl

    OdpowiedzUsuń
  21. A ja nie mogę doczekać się krojenia na nich składników do mojej ulubionej greckiej sałatki.

    OdpowiedzUsuń
  22. Kolor limonkowy zapewne świetnym jest tłem do czerwonego pomidora ,przeplatanego plastrami jasnej mozzarelli.Na domiar szczęścia pachnące
    liście bazylii z kilkoma kroplami oliwy ;)))
    darekiagnieszka

    OdpowiedzUsuń
  23. a ja... na zielonej tacy widzę moje ulubione "Baczki serniczki", które miałam przyjemność spróbować w wykonaniu Pani Ani i się zakochać od pierwszego wgryzienia :-) ozdobione truskawkami, które już się pojawiają w sklepach, na tle soczystej zielonej tacy przybliżą mnie do utęsknionej wiosny!!!
    olasciegosz@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  24. Nic oryginalnego nie wymyślę ponieważ pokochałam tą sałatkę z rukolą, ananasem i orzeszkami piniowymi oraz pieczona pierś z indyka, deseczki posłużyłyby jako deseczki ale i jako talerzyki w związku z przeprowadzką, straciliśmy wiele zastawy:)))

    less@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  25. jej jakie śliczne te deseczki! cieszą oko tymi kolorami:) a kroić będę na nich wiosenne nowalijki tj. rzodkiewki, rzeżuchę, świeże zioła. zielone ogórki, sałatę, które obowiązkowo podam z lekkim sosem czosnkowo-ziołowym!:)
    pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu życzę;* buźka

    OdpowiedzUsuń
  26. Pomidory, które wreszcie będą smakować jak pomidory, ogórki, cebulkę, szczypior, zieloną pietruchę, rzodkiewki i co tylko wpadnie w moje głodne zieleniny łapy na pobliskim targowisku.

    Pozdrawiam :-) Anulka

    more.than.ever@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  27. Na tej świetnej deseczce kroić będę warzywka do mojej ulubionej sałatki greckiej :)
    papryczka20@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  28. ja pokroję ogórki, pomidory, szczypiorek i zrobię pyszne kanapeczki wiosenne :)

    OdpowiedzUsuń
  29. Takie deseczki byłyby idealne do krojenia wszystkich świeżych sezonowych warzyw. Może jakaś sałatka nowalijkowa... :) Rzodkiewki, ogórki, cebula dymka :)

    OdpowiedzUsuń
  30. Ja kroiłabym na nich soczyste mango, ananasy, banany i wszystkie te kolorowe owoce, żeby wiosenna sałatka owocowa wyszła jeszcze b. wiosenna :-) Pozdrawiam, wiola2006@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  31. Pomidorki koktajlowe,
    ogóreczki bardzo zdrowe

    s_am@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  32. Ja czekam na piekne, soczyste i zdrowe truskawki z ogrodka. Bede je wlasnie kroic na deseczce, potem do miseczki, kilka kropli soku wycisnietego z cytryny i............... gotowe! Cudownie sloneczny deser :)

    OdpowiedzUsuń
  33. A ja coś czuję, że byłoby dużo krojenia truskawek na jakieś zgrabne połówki albo ćwiartki. :)

    OdpowiedzUsuń
  34. Ogoreczek, dalej rzodkiewka, pol peczka swiezego szczypiorku.Kroimy, zmiatamy zszystko do miseczki, solimy, pieprzymy, zalewamy jogurtem lub smietana i jemy :)

    mail: ale-sia@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  35. chętnie bym pokroiła mango na deseczce zielonej albo awokado na pomarańczowej :)
    ola22@go2.pl

    OdpowiedzUsuń
  36. Ja pokroję na deseczkach same pyszne owocki wiosenne dla mojego chłopaka :)

    OdpowiedzUsuń
  37. na zielonej deseczce na pewno pokroiłabym wiosenne nowalijki!młoda cebulka, szczypior, koperek, chrupiąca rzodkiewka, do tego trochę twarożku i świeży chleb.. marzę o takim wiosennym śniadaniu :) a deski są tak ładne że aż szkoda byłoby to przekładać na talerz.. ;-)

    mail: k.gornaa@gazeta.pl

    OdpowiedzUsuń
  38. świeży szczypiorek ładnie by się komponował z zieloną deseczką i nożykiem :)

    OdpowiedzUsuń
  39. Ja bym kroiła na takich deseczkach moje ukochane rzodkieweczki, które potem bym zjadała z jogurtem naturalnym :) Mmmm... aż mi ślinka leci :)

    izaszyma@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  40. ja bede kroic cukinie, jablka, szczypiorek i siekac od czasu do czasu kielki :) i mnostwo innych pysznych jedzonek tez :) - sciskam i gotuje z Wami - maarrta@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  41. niesiona szczęściem w poprzednim losowaniu, spróbuję i tym razem :) na tej desce pokroję na niewielkie sześciany arbuza (żeby sok nie leciał po brodzie na białą, lnianą, lekką, letnią, zwiewną sukienkę!). I będę jeść i jeść i jeść (jako, że arbuz jest mym absolutnym faworytem ever!).
    chudsza (szczypy@o2.pl)

    OdpowiedzUsuń
  42. A ja bym podarowała deseczkę moim dzieciom, synowi i jego żonie, którzy 21 marca mają święto. Oboje urodzili się w pierwszy dzień wiosny, aczkolwiek w różnych latach. I kroili by rukolę, kiełki, pomidorki... Eh, pomarzyć ;-)

    OdpowiedzUsuń
  43. A ja oczywiście kroiłabym szczypiorek i rzodkiewkę aby potem zmieszać z twarożkiem...mniam, mam nadzieję że wiosna tuż tuż.

    OdpowiedzUsuń
  44. Jak widzę takie cuda, to może mi się uda, zrobić sos wiosenny;-)

    Potrzebny będzie:
    zielony ogórek
    szczypiorek
    2 jajka
    mała puszka kukurydzy
    2 łyżki śmietany, jogurtu, majonezu
    sól, pieprz

    Gotujemy 2 jajeczka, studzimy je i drobno siekamy. Ogórka obieramy i kroimy w małą kostkę. Odsączamy kukurydzę, dodajemy posiekany szczypiorek, dodajemy śmietanę, jogurt, majonez dodajemy sól i pieprz do smaku i gotowe!!!
    Pasuje na wielkanocny stół.
    Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  45. A ja z utesknieniem czekam na pyyyszne 'sloncem calowane' pomidory! A nie te paskudy lecace do nas przez pol swiata i zostawiajace caly smak w domu, na drugiej polkuli... O, i tak bym je kroila i kroila i kro... i....

    OdpowiedzUsuń
  46. Piękne te deseczki.. A kroic można wszystko...

    OdpowiedzUsuń
  47. Zieloniutki wiosenny szczypior! Ach, całe pęczki!
    Emily

    emilia.borowiec@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  48. o tak wiosenny konkurs to zadanie dla mnie...
    Na cudnych deseczkach przyrzadziła bym wiosenne kanapeczki świezutka kromke chleba posmarowłabym masłkiem na to chuda szyneczka, odrobine serka , jajeczko na twardo w plasterkach, plasterek ogórka pomidorka i masa szypiorku - oto proste chyba najprotsze ale dla mnie najsilniejsze skojarzenie z wiosną
    pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  49. Agnieszka envar@op.pl19 marca 2011 08:54

    a ja nic bym nie kroiła, tylko wyeksponowała deseczkę na widocznym miejscu w kuchni mojego nowego domu, do którego mam nadzieję przeprowadzić się jesienią; wszyscy by przychodzili i mówili: ach jaki piękny dom, ach jaka piękna kuchnia ale najpiękniejsza jest twoja nowa deseczka ;)

    OdpowiedzUsuń
  50. Pieczone buraki, które podam z sosem czosnkowym, cukinię i ziemniaki, które upiekę w ziołach, sparzone pomidory do sosu na margheritę, arbuza, fetę i miętę na orzeźwiającą sałatkę, ananas do grillowania, ogórki i rzodkiewki do chłodnika, jajka i szczypiorek do pasty kanapkowej na drugie śniadanie, truskawki do sernika z galaretką, śliwki na kruchy placek, camembert, czyli nocną przekąskę, innej nocy surową marchewkę dla spokoju sumienia - pokroję wszystko, czego dusza zapragnie, byle nie czubek kciuka, jak już się kiedyś zdarzyło.

    Pozdrawiam
    Alka (aa.zienko@gmail.com)

    OdpowiedzUsuń
  51. Wiosna wiosna ach to Ty,
    w marcu jak w garncu mówię Ci.
    Ratować się trzeba witamin dawką,
    a przy okazji radosną głupawką.
    Sałatki smaczne pięknie szykować,
    a deseczkę i nóż już nie trzeba chować.
    Piękne, ładne i wiosenne,
    to atrybuty kuchenne bardzo cenne.
    Przyszykować na nich dużo cudów możemy,
    jak tylko tego chcemy i pragniemy.
    Doładować się trzeba wszelkimi witaminami,
    i jeszcze tak w tajemnicy Wam powiem między Nami,
    że nagrodę pragnę zgarnąć ja,
    bo dla córek ona by poszła oj tak.
    Owoce wszelakie, warzywa kolorowe,
    i nowe pomysły, koktajle szałowe.
    Wiosna wiosna ach to Ty!

    pozdrawiam
    Barbara S
    barbara.strojniak@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  52. Wszystkie zielone warzywa bym z przyjemnością pokroiła na tak pięknej desce,dziecko nie jada czerwonych warzyw :(
    pozdrawiam
    Aneta
    astyczkiewicz@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  53. Jeżeli szczęście się do mnie uśmiechnie to pokroję na tej deseczce wiosenne pieczywko, wiosenną wedlinkę, wiosenne warzywa i wiosenne owoce - w końcu wszystko co będę kroiła po 21 marca będzie już wiosenne :)
    Kaśka
    kasiek.orfi@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  54. będę kroić rzodkiewki, szczypiorki i pomidorki. ogórki i inne nowalijki, które potem moje wredne bachorki i tak pozrzucają z kanapek..

    OdpowiedzUsuń
  55. patrząc na zieloną deseczkę, marz mi się pokroić na niej biały twarożek a do niego szczypiorek, świeży ogórek albo rzodkiewkę i zrobienie pysznego lekkiego wiosennego śniadania z owoców na pewno byłoby to kiwi
    pomarańczowa natomiast zachęca mnie do pokrojenia cytrusów i zrobienia na drugie śniadanie pysznej owocowej sałatki z dodatkiem orzechów i rodzynek

    deseczki prześliczne i do tego super dopasowane nożyki

    OdpowiedzUsuń
  56. Z takimi deseczkami to będę kroić wszystko co mi tylko w ręce wpadnie.

    lidia.ciopala@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  57. Na takiej wiosennej deseczce na pewno pokroiłabym pierwsze nowalijki do świeżego twarożku :)

    OdpowiedzUsuń
  58. Pokroiłbym w słupki marchewkę, pietruszkę i jabłko, bo jestem na diecie :(

    OdpowiedzUsuń
  59. Ogórki kroić będę:)
    biuro@konfacela.pl

    OdpowiedzUsuń
  60. Kolendrę do sosiku z pomidorków, cebulki i chile, i do enchilad... mhmm rozmarzyłam się

    OdpowiedzUsuń
  61. Do cudownej tej deseczki
    Będą biegać marcheweczki
    I pietruszka i selerek
    w mig przemieni się w talarek
    Nie ucieknie z pod nożyka
    i ogórek i papryka
    Dla dla szczypiora i pietruchy
    noż z deseczką kręcą zawiruchy

    Adam
    adamgórski1979@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  62. Na desce będę z uśmiechem na ustach kroiła wszelkie nowalijki. Już nie mogę się doczekać.
    Ircia
    styczkiewiczi@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  63. Będę na niej kroić szczypiorek do wiosennego śniadania z jajkiem na twardo, które zresztą też podam na tej desce.

    OdpowiedzUsuń
  64. Najchętniej kroiłabym na takiej desce warzywa z mojego ogródka, młode marchewki, pierwsze liście szpinaku i malutkie dymki. Do tego odrobina oliwy i będę pewna, że wiosna przyszła na dobre.

    OdpowiedzUsuń
  65. Na takiej deseczce pokroiłabym szczypiorek, ogórki, wiosenną rzodkiewkę do pysznego twarożku. Chętnie zobaczyłabym na niej pokrojone wiosenne owoce:)
    rogizi@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  66. a ja nie kroiłabym warzyw,
    tylko ser
    ser Dziugas, od którego jestem uzależniona
    ewentualnie mogę go dołożyć do jakiejś sałatki wielowarzywnej ;)

    OdpowiedzUsuń
  67. Ja ciachałabym napewno mnóstwo owoców, których intensywność kolorów na pewno by współgrała z tymi deseczkami.
    Ninuszek@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  68. Jeden, dwa, trzy, cztery,
    szczypior, rzodkiew i selery,
    pięć, sześć, siedem, osiem,
    głupią zimę mamy w nosie!!!

    Viktoria17

    viktoria17@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  69. Ach! Słodkie, twarde nektarynki!!! Pokroić w kostkę, wsypać do miski i jeść jak czipsy, a o ile lepsze od czipsów... żeby tylko już były...

    urwana@hotmail.com

    OdpowiedzUsuń
  70. Na tej desce, będę kroił świeżą marchewkę :)
    Toldi

    toldi26@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  71. A ja nie lubie kroic na szklanych deskach i ukladalabym na nich owoce lub podawala ciasta... najchetniej tort z bita smietana, galaretka i owocami...

    lucy.du@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  72. Ups, nie zdazylam :-) A raczej zapomnialam o roznicy czasu, bo u mnie wciaz 20 marca :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts with Thumbnails
/*Google anatytics */