![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhd961r1Obn7FUaT4adGYeOvo4ivPBJpkUl8a22WUKXl41OJHhJvjCnHzfO5X4IdEhFhWAZ9oPURqOGe3cXJ_3OrUgYUd648985lVGd90e_tXC89bI0lCPQaLmJ4gp-mc3_caMu1cI-lb4Z/s400/salatkaawokado.jpg)
Składniki:
(na 2 osoby)
- 1 awokado
- 4 cykorie
- puszka kukurydzy
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3 części oliwy
- 1 część octu balsamicznego
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
Sposób przygotowania:
Cykorie myję i kroję w plasterki, dodaję odsączoną kukurydzę i natkę, mieszam z winegretem.
Dodaję cienko obrane i pokrojone w kostkę awokado. Delikatnie mieszam, żeby avocado się nie rozpadło. Cykoria ma gorzkawy smak, więc lepiej wymieszać ją z sosem godzinę przed podaniem, by się przegryzła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz