tag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post9042469948484340858..comments2024-03-29T11:53:15.592+01:00Comments on Dwie Chochelki: Muffiny z kawałkami czekoladydwiechochelkihttp://www.blogger.com/profile/18417795986794286226noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-42384599567210643032010-05-01T21:25:28.230+02:002010-05-01T21:25:28.230+02:00__PODPOWIEDŹ:
BH.41.
MOTTO: Błędy merytoryczne, cz...__PODPOWIEDŹ:<br />BH.41.<br />MOTTO: Błędy merytoryczne, czyli Indeks Glikemiczny.<br /><br />Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie EW. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie. <br /><br />I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.<br /><br />Przykład: czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na ICH klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG = 22. <br /><br />Prawda rzeczywista wygląda jednak, oto tak: cukier zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi WYSOKO poziom cukru we krwi po spożyciu, a organizm odkładając trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z trzustki; mechanizm tych przemian tworzy OTYŁOŚĆ.<br /><br />Dramatu dopełnia, ogromna MASA tłuszczów zawartych w czekoladzie, która odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny. <br />Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste.<br /><br />Czekolada tak zakwalifikowana jest najlepszym przykładem na BRAK badań i kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji __NISKICH węglowodanów.<br /><br />__CZEKOLADA: to<br />35-40% cukru, biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie NEGATYWNA, bo plaga otyłości, <br />i cukrzycy typu 2,<br />40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. TRANS !! Ekspresowe tycie.<br />Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim ZDROWIU, powinna być produktem zdecydowanie ZAKAZANYM !! <br />Fabryki SMAKU działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny MARKETING, a jakże.<br />Indianin z dżungli BRAZYLIJSKIEJ, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego ? a no bo, SMACZNIEJSZE.<br /><br />Zobacz też: __IRL KRAKÓW.<br />__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.<br />Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.<br />__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL<br /><br />Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH<br />Anna RICH, ChicagoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-1739885588326496032010-05-01T21:23:18.226+02:002010-05-01T21:23:18.226+02:00__PODPOWIEDŹ:
BH.41.
MOTTO: Błędy merytoryczne, cz...__PODPOWIEDŹ:<br />BH.41.<br />MOTTO: Błędy merytoryczne, czyli Indeks Glikemiczny.<br /><br />Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie EW. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie. <br /><br />I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.<br /><br />Przykład: czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na ICH klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG = 22. <br /><br />Prawda rzeczywista wygląda jednak, oto tak: cukier zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi WYSOKO poziom cukru we krwi po spożyciu, a organizm odkładając trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z trzustki; mechanizm tych przemian tworzy OTYŁOŚĆ.<br /><br />Dramatu dopełnia, ogromna MASA tłuszczów zawartych w czekoladzie, która odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny. <br />Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste.<br /><br />Czekolada tak zakwalifikowana jest najlepszym przykładem na BRAK badań i kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji __NISKICH węglowodanów.<br /><br />__CZEKOLADA: to<br />35-40% cukru, biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie NEGATYWNA, bo plaga otyłości, <br />i cukrzycy typu 2,<br />40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. TRANS !! Ekspresowe tycie.<br />Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim ZDROWIU, powinna być produktem zdecydowanie ZAKAZANYM !! <br />Fabryki SMAKU działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny MARKETING, a jakże.<br />Indianin z dżungli BRAZYLIJSKIEJ, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego ? a no bo, SMACZNIEJSZE.<br /><br />Zobacz też: __IRL KRAKÓW.<br />__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.<br />Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.<br />__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL<br />__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/<br /><br />Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH<br />Patryk VICH, ChicagoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-90452888750386028932010-04-09T23:54:16.296+02:002010-04-09T23:54:16.296+02:00i ja ostatnio przekonuję się do gorzkiej czekolady...i ja ostatnio przekonuję się do gorzkiej czekolady, choc kiedyś istniała dla mnie tylko mleczna. w wypiekach smakuje super. w babeczkach też:-)asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-85441929921214823332010-04-09T17:45:46.507+02:002010-04-09T17:45:46.507+02:00czekoladowe muffinki są najlepsze na małe smuteczk...czekoladowe muffinki są najlepsze na małe smuteczki :)mietowka22https://www.blogger.com/profile/15262722135569098599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-67322655736091071322010-04-09T15:22:54.963+02:002010-04-09T15:22:54.963+02:00Mam pytanie dotyczące papilotek. Ilekroć w nich ni...Mam pytanie dotyczące papilotek. Ilekroć w nich nie piekłam, zawsze miałam problem z wydobyciem z nich muffinek. Czy jest na to jakiś sposób? Czy coś robię źle?<br />marjaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-16567529594982358852010-04-09T12:55:34.707+02:002010-04-09T12:55:34.707+02:00Uwielbiam jeść muffinki czekoladowe, a właściwe pr...Uwielbiam jeść muffinki czekoladowe, a właściwe przygotowywać je gdy pada i jest pochmurno...wtedy mi najlepiej smakuja:)gosia99http://www.mojeekspresjekulinarne.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-14442271780590723682010-04-09T12:08:51.865+02:002010-04-09T12:08:51.865+02:00Ja kiedyś próbowałam zrobić ciasto na czekoladzie ...Ja kiedyś próbowałam zrobić ciasto na czekoladzie 90%... Próbowałam, bo wyszło twarde jak kamień :( A Twoje muffiny wyglądają przepięknie!rafasiahttp://przezszybe.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-33349904365030828472010-04-09T11:51:10.311+02:002010-04-09T11:51:10.311+02:00jak dla mnie lidt 70 %jest boska, powyżej, nie nad...jak dla mnie lidt 70 %jest boska, powyżej, nie nadaje się do jedzenia ;)Anitahttps://www.blogger.com/profile/03884953538582536444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-88185332041820935022010-04-09T09:08:23.285+02:002010-04-09T09:08:23.285+02:00Hehe aż wstyd się przyznać, ale mimo iż jestem pra...Hehe aż wstyd się przyznać, ale mimo iż jestem prawdziwym czokoholikiem, 99% czekolada Lindta, mnie pokonała;) Nie ma mowy o zjedzeniu połowy tabliczki?? Oj nie!! U mnie nie było mowy o zjedzeniu chociażby 2 kostek, po pierwszej spasowałem.. <br />Mniam, ale takie muffinki to bym chętnie spałaszował.. I bynajmniej nie ograniczyłbym się do jednego:))spencerhttps://www.blogger.com/profile/17888659273641962523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-2530150475948665532010-04-09T07:51:04.091+02:002010-04-09T07:51:04.091+02:00Ja to bym najchetniej wszystko piekla co tutaj sie...Ja to bym najchetniej wszystko piekla co tutaj sie pojawia, pycha. Jadlam czekolade firmy Lindt 99% miazgi kakaowej, jest strasznie gorzka i kakaowa:o) Nie ma mowy o zjedzeniu nawet polowy tabliczki, najlepiej malutki kawaleczek na jezyk i delektowac sie tym mocnym smakiem, pozdrawiamtunkanoreply@blogger.com