tag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post3752302785289609307..comments2024-03-27T12:54:46.793+01:00Comments on Dwie Chochelki: Tarta z brokułamidwiechochelkihttp://www.blogger.com/profile/18417795986794286226noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-53083145737664340952012-07-10T09:51:23.620+02:002012-07-10T09:51:23.620+02:00Piękne zdjęcia.Piękne zdjęcia.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-13234037615954217372011-08-08T19:07:47.678+02:002011-08-08T19:07:47.678+02:00->Ela: Ciasto obciążamy po to, żeby nie puchło ...->Ela: Ciasto obciążamy po to, żeby nie puchło podczas pieczenia. Pomaga też nakłuwanie widelcem. Zdarzało mi się podpiekać np. babeczki bez obciążania, ale wtedy czasami nakłuwałam widelcem podczas pieczenia i raczej nie były to wypieki przeznaczone do zdjęć lub dla gości, bo mogą się zrobić dziury ;)pstrykamhttps://www.blogger.com/profile/07658536968580731632noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-18461582579934704812011-08-07T11:23:44.193+02:002011-08-07T11:23:44.193+02:00OK, bardzo dziękuję. I jeszcze jedno pytania tarto...OK, bardzo dziękuję. I jeszcze jedno pytania tartowego laika: ZAWSZE przy podpiekaniu odbciążamy ciasto? Nawet jeśli nie jest to wyraźnie zaznaczone w przepisie? Pewnie tak, ale wolę się upewnić:)Elahttps://www.blogger.com/profile/03261125176718445531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-43754858284236774802011-08-05T15:48:51.772+02:002011-08-05T15:48:51.772+02:00Spód podpieka się po to, żeby kruche ciasto było m...Spód podpieka się po to, żeby kruche ciasto było mniej nasiąknięte śmietaną. A ze świeżymi brokułami będzie oczywiście jeszcze lepsze, ale na pewno bym zblanszowała przed rozłożeniem na cieście. Pozdrawiam :)pstrykamhttps://www.blogger.com/profile/07658536968580731632noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-10307437406913001322011-08-05T13:43:20.160+02:002011-08-05T13:43:20.160+02:00Hmm, kusi mnie ta tarta, ale czy można użyć świeży...Hmm, kusi mnie ta tarta, ale czy można użyć świeżych brokułów zamiast mrożonych? Czy je wtedy zblanszować? A może nie podpiekać tarty i wtedy brokuły upieką się razem z ciastem??Elahttp://myhandmadetoys.blogspot.com/noreply@blogger.com