tag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post2778593377567569747..comments2024-03-29T11:53:15.592+01:00Comments on Dwie Chochelki: Polędwiczki wieprzowe z suszonymi śliwkami w czerwonym winiedwiechochelkihttp://www.blogger.com/profile/18417795986794286226noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-13168063238576741362012-04-28T22:05:11.097+02:002012-04-28T22:05:11.097+02:00robiłam dziś i trochę ryzykowałam, bo nie dodałam ...robiłam dziś i trochę ryzykowałam, bo nie dodałam wina - udały się znakomicie. będziemy powtarzać, bo to obiad z cyklu łatwe szybkie i robi się samo, a składniki zawsze pod ręką ;)kukunarisshttps://www.blogger.com/profile/02989812291012461711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-59253917879069062672012-04-01T10:15:33.651+02:002012-04-01T10:15:33.651+02:00Wczoraj zrobiłem polędwiczki ale z PORTO. Rewelacy...Wczoraj zrobiłem polędwiczki ale z PORTO. Rewelacyjne. Naprawdę polecam!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-85484610853664376532012-02-23T11:11:58.193+01:002012-02-23T11:11:58.193+01:00wygląda zachwycająco pysznie :)wygląda zachwycająco pysznie :)kachnahttps://www.blogger.com/profile/03402533962469348724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-15049399104007258682012-01-29T10:24:18.400+01:002012-01-29T10:24:18.400+01:00bardzo dziękuję za odpowiedź. ja używam i kupuję t...bardzo dziękuję za odpowiedź. ja używam i kupuję tylko wytrawne ale chyba do tych polędwiczek może skusze się na porto.<br />zasada o której piszesz - bardzo mądra!<br />POZDRAWIAM I ŻYCZĘ DOBREJ NIEDZIELI!stulahttps://www.blogger.com/profile/11531436841596552664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-29249202286145719112012-01-28T20:57:17.690+01:002012-01-28T20:57:17.690+01:00Właściwie zawsze używam wytrawnego wina do potraw,...Właściwie zawsze używam wytrawnego wina do potraw, bo innego prawie nie kupuję.<br />Zaczynam się jednak zastanawiać, że do tych suszonych śliwek, to może nieźle pasowałoby jakieś wzmacniane porto czy madera, jeśli masz.<br />A z tą kapustą to ciekawe, dodaję często do bigosu i nigdy nie smakował jak zepsuty :)<br /><br />W ogóle jeśli chodzi o wino, to słyszałam zasadę, że należy dodawać takie, które z przyjemnością byśmy wypili.pstrykamhttps://www.blogger.com/profile/07658536968580731632noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-70682691044477726702012-01-28T20:46:50.882+01:002012-01-28T20:46:50.882+01:00mam wielką ochotę na te polędwiczki stąd moje pyta...mam wielką ochotę na te polędwiczki stąd moje pytanie: jakie to czerwone wino? czy może być wtrawne? dodałam je ostatnio do świątecznej kapusty i smakowała jak zepsuta, co znajoma skomentowała, że wino powinno być słodkie:)stulahttps://www.blogger.com/profile/11531436841596552664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-13271164132481884682012-01-25T18:01:20.972+01:002012-01-25T18:01:20.972+01:00Pycha muszą być! I te śliwki,mniam:)Pycha muszą być! I te śliwki,mniam:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-64316842915233114662012-01-25T11:58:35.532+01:002012-01-25T11:58:35.532+01:00Ja też jestem zadeklarowaną przeciwniczką śniegu.....Ja też jestem zadeklarowaną przeciwniczką śniegu..<br />Muszę jednak przyznać, że wolę go od bylejakiej szarości i pluchy!<br />Twoje danie za to idealne - bez względu na pogodę!bucekhttps://www.blogger.com/profile/12378126165472498657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-58096936093778303352012-01-25T11:54:50.396+01:002012-01-25T11:54:50.396+01:00Poezja...Poezja...ANNAhttps://www.blogger.com/profile/17204350426060907251noreply@blogger.com