tag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post2354856470408950636..comments2024-03-27T12:54:46.793+01:00Comments on Dwie Chochelki: Tiramisudwiechochelkihttp://www.blogger.com/profile/18417795986794286226noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-85125870976520553882012-03-26T12:19:19.343+02:002012-03-26T12:19:19.343+02:00Zrobiłam w piątek wieczorem, a akt zjedzenia dokon...Zrobiłam w piątek wieczorem, a akt zjedzenia dokonał się w sobotę :)<br />Pyszności nad pysznościami :) <br />Nie miałam amaretto więc dodałam rumu ... no i trochę za mało spryskałam biszkopty (co poprawię następnym razem, bo takowy na pewno będzie) :)<br />Goście byli zachwyceni :)Mała Minoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-81295906014017154842010-01-17T12:07:13.056+01:002010-01-17T12:07:13.056+01:00Z tego co wiem, to pałeczki salmonelli giną w dość...Z tego co wiem, to pałeczki salmonelli giną w dość niskiej temperaturze 60-70 stopni, więc jeśli się bardzo boisz możesz jajka włożyć do gorącej wody na kilka minut.<br />Słyszałam też o tiramisu z gotowanymi żółtkami, ale przecież możesz zrobić z samym mascarpone ubitym z cukrem lub mascarpone z bitą śmietaną. Będzie inaczej, ale też smacznie.pstrykamhttps://www.blogger.com/profile/07658536968580731632noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-48471672819659539552010-01-15T21:18:18.163+01:002010-01-15T21:18:18.163+01:00Chętnie bym zjadła,ale co z surowymi jajkami -nie ...Chętnie bym zjadła,ale co z surowymi jajkami -nie obawiasz się salmonelli? pozdrawiamElkanoreply@blogger.com