tag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post2158450109885295243..comments2024-03-29T11:53:15.592+01:00Comments on Dwie Chochelki: Baba ganoushdwiechochelkihttp://www.blogger.com/profile/18417795986794286226noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-69743709162857160132011-09-17T17:57:21.842+02:002011-09-17T17:57:21.842+02:00to nie jest potrawa. raczej rodzaj 'dopelnieni...to nie jest potrawa. raczej rodzaj 'dopelnienia' do np mies (ale trzeba wiedziec jak to jesc! w kawalek chleba typu pita nalezy 'zrolowac' kawaleczek miesa, obtoczyc w baba ganoush i do buzi) albo przystawka (jedzona tylko z chlebem albo frytkami (tez maczamy). Polecam popijac arakiem :)<br />Baba ganoush w Libanie podawana jest w malej miseczce, ksztalt nadawany pascie to fale, w srodku wglebienie i oliwa z oliwek :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-41042089122896851232011-07-16T17:50:38.592+02:002011-07-16T17:50:38.592+02:00Baba Ghanoush w Egipcie podawane jest na płaskim t...Baba Ghanoush w Egipcie podawane jest na płaskim talerzu rozgniecione widelcem w taki sposób że tworzy takie wgłębienia, linie. Wtedy polewane jest jeszcze oliwą z oliwek i posypywane np czerwoną papryką i przyozdabiane np pietruszką lub kolendrą. Wtedy wygląda naprawdę bardzo dobrze. Myślę że taki sposób jest lepszy niż ten zaprezentowany na zdjęciu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-51851571549322372232010-10-14T12:56:40.557+02:002010-10-14T12:56:40.557+02:00Jadłam cudownie pyszne baba ganousch robione przez...Jadłam cudownie pyszne baba ganousch robione przez absolutnie uroczą Żydówkę. Żeby potrawa wyglądała atrakcyjnie, należy ją fotografować razem z kucharką!<br /><br />KajaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-36332287267299163062010-09-28T21:17:29.567+02:002010-09-28T21:17:29.567+02:00Mam w lodówce własnoręcznie wykonane tahini. Wyszł...Mam w lodówce własnoręcznie wykonane tahini. Wyszło trochę za dużo. Już wiem co zrobię. Wielkie dzięki <br />pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-35272682214036406672010-09-28T20:15:57.162+02:002010-09-28T20:15:57.162+02:00To wyżej to ode mnie, nie przelogowałam się...To wyżej to ode mnie, nie przelogowałam się...grazynahttps://www.blogger.com/profile/13877630737821701425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-20918942481723133122010-09-28T20:13:17.748+02:002010-09-28T20:13:17.748+02:00Mnie też kusi ta potrawa ! Dzięki za przepis :)Mnie też kusi ta potrawa ! Dzięki za przepis :)ahttps://www.blogger.com/profile/08277680018343151961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-65955655886545035842010-09-28T18:55:40.470+02:002010-09-28T18:55:40.470+02:00zawsze mnie ciekawiło toto :)zawsze mnie ciekawiło toto :)Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-55721012348442600392010-09-28T18:01:44.852+02:002010-09-28T18:01:44.852+02:00Oj tam, wcale nie wygląda źle! A i tak najważniejs...Oj tam, wcale nie wygląda źle! A i tak najważniejszy jest smak, czyż nie? ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-34158916886404064982010-09-28T17:50:53.191+02:002010-09-28T17:50:53.191+02:00Ciekawa jestem jak smakuje ta pasta :) Z bakłażanó...Ciekawa jestem jak smakuje ta pasta :) Z bakłażanów to musi być pyszna, na pewno:)<br />Pozdrowienia.Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-15114110530901574902010-09-28T17:49:53.752+02:002010-09-28T17:49:53.752+02:00pierwsze słyszę o taki czymś:D ale patrząc na zdję...pierwsze słyszę o taki czymś:D ale patrząc na zdjęcie wygląda apetycznie:)Kasia w kuchni♥♥♥https://www.blogger.com/profile/06348028409701920542noreply@blogger.com