tag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post1352646807542580850..comments2024-03-07T11:45:39.050+01:00Comments on Dwie Chochelki: Makowiec zawijany krucho-drożdżowydwiechochelkihttp://www.blogger.com/profile/18417795986794286226noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-47409110135848334462023-12-21T07:50:54.153+01:002023-12-21T07:50:54.153+01:00Witam, mam pytanie o pieczenie tego makowca.
Wkład...Witam, mam pytanie o pieczenie tego makowca.<br />Wkładam do zimnego piekarnika, nastawiam tem. na 190 stopni i piekę 30 minut? od momentu nagrzania 30 minut czy to od momentu włączenia piekarnika?Lidiahttps://www.blogger.com/profile/13207730863621831879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-65571941561920773032023-04-07T20:21:38.947+02:002023-04-07T20:21:38.947+02:00Makowiec w keksówce? Serio?
Amatorszczyzna 🤣Makowiec w keksówce? Serio?<br />Amatorszczyzna 🤣lodowookihttps://www.blogger.com/profile/02011519894888530261noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-11244396622094508912022-12-19T17:08:04.611+01:002022-12-19T17:08:04.611+01:00Muszę podziękować pani za ten przepis, dla mnie je...Muszę podziękować pani za ten przepis, dla mnie jest to numer 1 wśród makowców, piekę go od kilku lat i nigdy mnie nie zawiódł😀Dorotahttps://www.blogger.com/profile/04347238646440312489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-34814154681616538882022-01-03T06:14:42.230+01:002022-01-03T06:14:42.230+01:00To ciasto wyszło mi zbyt luźne, ciężko było je zwi...To ciasto wyszło mi zbyt luźne, ciężko było je zwijać.Mariolahttps://www.blogger.com/profile/13098239788431612540noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-41093181244226868722020-12-23T13:53:13.945+01:002020-12-23T13:53:13.945+01:00Ile powinien się piec i w jakiej temperaturze Ile powinien się piec i w jakiej temperaturze Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01463525596229468997noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-87344872314930606682020-12-22T13:33:13.841+01:002020-12-22T13:33:13.841+01:00Jak już od kilku lat piekę ten makowiec. Rewelacja...Jak już od kilku lat piekę ten makowiec. Rewelacja, szybko robi się i szybko znikaJolama2https://www.blogger.com/profile/15794345405355736251noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-40853027843638604572020-12-07T12:01:49.550+01:002020-12-07T12:01:49.550+01:00przepis świetny będe go piekłaprzepis świetny będe go piekłaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/16916861987797696169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-24264970135569439592020-11-12T16:31:39.610+01:002020-11-12T16:31:39.610+01:00Mak mielony to ile?Mak mielony to ile?basiahttps://www.blogger.com/profile/01741798091765595663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-15990872585317748852020-11-12T16:31:16.424+01:002020-11-12T16:31:16.424+01:00Mak mielony to ile?Mak mielony to ile?basiahttps://www.blogger.com/profile/01741798091765595663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-40316273359857956032020-05-01T20:51:03.705+02:002020-05-01T20:51:03.705+02:00Przepis jest REWELACYJNY - babki wyszły super zrob...Przepis jest REWELACYJNY - babki wyszły super zrobiłam z dwóch porcji z makiem i z masa kakaową.POLECAM palce lizać !!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17221614447422266146noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-49225716569565315302020-01-21T18:55:44.321+01:002020-01-21T18:55:44.321+01:00Fantastyczny przepis... I te tajemne sztuczki z dr...Fantastyczny przepis... I te tajemne sztuczki z drożdżami do maku.Po raz pierwszy idealny, zwarty i nie popękał. <br />Makowiec wyszedł wyśmienity. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06886247528862633895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-48930898299456709602019-12-25T22:47:19.080+01:002019-12-25T22:47:19.080+01:00Zrobiłam parę dni temu makowiec z tego przepisu. J...Zrobiłam parę dni temu makowiec z tego przepisu. Jest to najlepszy makowiec, jaki jadłam, świetny przepis. Pozdrawiam serdecznieAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07254864688150542029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-36017255796091157342018-12-04T19:02:35.858+01:002018-12-04T19:02:35.858+01:00Właśnie jestem w trakcie robienia zakupów i mam py...Właśnie jestem w trakcie robienia zakupów i mam pyt odnośnie nadzienia. Czy ono jest bez tłuszczu, masła bądź margaryny? Pozdrawiam Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07710784071752615409noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-41112432859085554262018-03-30T18:46:39.324+02:002018-03-30T18:46:39.324+02:00Makowiec wyszedł rewelacyjny, miękki,delikatny bar...Makowiec wyszedł rewelacyjny, miękki,delikatny bardzo dziękuje za podany przepisAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14425638855781928541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-78148771944245363382018-03-20T18:56:01.526+01:002018-03-20T18:56:01.526+01:00Robiłam go dwukrotnie i jak dla mnie również nie m...Robiłam go dwukrotnie i jak dla mnie również nie ma lepszego, więc jak makowiec to tylko ten :-) MonikaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13661639161896152764noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-54345877610848561282018-03-08T14:15:11.614+01:002018-03-08T14:15:11.614+01:00Cieszę się bardzo :-) Cieszę się bardzo :-) Chudahttps://www.blogger.com/profile/00551912972409040464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-13910504283995259642018-03-08T14:15:01.676+01:002018-03-08T14:15:01.676+01:00To nie ma wiekszego znaczenia, możesz zdjąć od raz...To nie ma wiekszego znaczenia, możesz zdjąć od razu, ale nie musisz.Chudahttps://www.blogger.com/profile/00551912972409040464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-68070136668511534462017-04-13T16:29:47.040+02:002017-04-13T16:29:47.040+02:00witam,
Mam pytanie czy ten papier po upieczeniu o...witam,<br /><br />Mam pytanie czy ten papier po upieczeniu od razu rozcinamy czy trzymamy tak zawiniete upieczone ciasto do wystygniecia??????Agneshttps://www.blogger.com/profile/17189071228992463416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-6019533692078139832012-03-20T10:58:27.727+01:002012-03-20T10:58:27.727+01:00Mam pytanie odnośnie maku, bo nie mam maszynki.
C...Mam pytanie odnośnie maku, bo nie mam maszynki. <br />Czy mogę kupić zmielony mak i później go sparzyć?? <br />U nas w piekarni mielą mak więc miałabym szansę zrobić tę struclę, na którą mam ogromną chęć ! :)Mała Minoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-38110422684713093952011-12-24T15:55:19.835+01:002011-12-24T15:55:19.835+01:00Świetny przepis. Zrobiłem z gotową masą makową, al...Świetny przepis. Zrobiłem z gotową masą makową, ale ciasto jest genialne;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-59022172513959813562010-12-31T08:20:41.797+01:002010-12-31T08:20:41.797+01:00Zrobiłam go wczoraj, pyszny jest. Miałam gotową ma...Zrobiłam go wczoraj, pyszny jest. Miałam gotową masę makową, dodałąm mąkę, drożdże, jajko, bułke tartą. Piekł się dłużej, wcześniej podrósł w ciepłym piekarniku. Wszystko jak w przepisie. Trochę było ciasto rzadkie i jeden mi pękł, ale naprawdę ten defekt niewielki nadrabia smakiem. Dziękuję i pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-50829214396918486262010-12-23T20:46:29.826+01:002010-12-23T20:46:29.826+01:00Śmietana ma być gęsta i kwaśna, słodka jest raczej...Śmietana ma być gęsta i kwaśna, słodka jest raczej płynna :)<br /><br />kukunariss i Anonimowy: bardzo się cieszę, że Wam smakował :)Chudahttps://www.blogger.com/profile/00551912972409040464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-12835641994641589312010-12-22T13:30:30.295+01:002010-12-22T13:30:30.295+01:00dziś zrobiłam makowiec i jest przepyszny!!!!!
cias...dziś zrobiłam makowiec i jest przepyszny!!!!!<br />ciasta i maku na dwie foremki ,jeszcze takiego dobrego ciasta nigdy nie zrobiłam na makowiec,polecam .Dodałam do maku jeszcze ubitą pianę z czterech białek jakie zostały po samych żółtkach.Nadzienie pychaaaaa.Wesołych i dziękkkiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-8031249262089123052010-12-20T03:03:20.404+01:002010-12-20T03:03:20.404+01:00sproboje jutro zrobic, nie wiem jak mi wyjdzie pon...sproboje jutro zrobic, nie wiem jak mi wyjdzie poniewaz za zadne skarby swiata maku surowego nie moge znalesc :(mam taki w puszcze , zobaczymy co z tego bedzieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7340124207918519848.post-73019604009910707092010-12-19T22:27:56.828+01:002010-12-19T22:27:56.828+01:00próbowałam przepisu, żeby nie robić lipy na święta...próbowałam przepisu, żeby nie robić lipy na święta - zrobiłam z pół porcji; chyba trochę głupi pomysł, bo nie bardzo jest jak podzielić 3 jajka (myślę, że to dlatego wyszedł mi zbyt wilgotny i piekł się duuużo dłużej a i tak się bałam, czy w środku/masa nie surowe...)<br />śmietana chyba zwykła chamska 18% - ja taką dałam i mimo niedociągnięć wyszedł palce lizać ;)kukunarisshttps://www.blogger.com/profile/02989812291012461711noreply@blogger.com